Erdoğan'dan "IMF'den borç alınacak" iddialarına dair açıklama

Erdoğan'dan "IMF'den borç alınacak" iddialarına dair açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) defterini kapattığını söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye 2013 yılı Mayıs ayında IMF defterini kapatmıştır ve bir daha da Allah'ın izniyle açmayacaktır." diye konuştu.

Türkiye'de döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle gelirlerin düştüğüne işaret eden Erdoğan CHP'nin bu durumdan yararlanarak IMF söylemini ortaya attığını kaydetti.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklenen Erdoğan, "Satın alma partisine göre Türkiye bu yıl 13'üncülükten 12'nciliğe çıkarak 1 sıra yükselecek. Siyasi görüşü ne olursa olsun, yerli ve milli duruş sahibi kesimlerle bu desteği görüyoruz. CHP ve onun uyduları kimi partiler aynı onurlu duruşu sergileyemediler. CHP yeniden ülkemizin IMF'ye gideceğini söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. CHP zihniyeti, bunlar IMF'e gitti. Böyle bir sözü etmek ihanettir. Ama Bay Kemal'in böyle bir derdi yok. O SSK'yı nasıl batırdıysa, Allah böyle bir fırsatı vermez zaten." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.