IMF'den Türkiye ile görüşme açıklaması

IMF'den Türkiye ile görüşme açıklaması

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Poul Thomsen 'Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ekonomik meseleleri abartmamak gerektiğini' belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Dairesi Direktörü Poul Thomsen, Washington’da bugün başlayan IMF/Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında basın brifingi düzenledi ve brifingde Türk ekonomisinin durumuna ilişkin soruları yanıtladı.

Ekonomide şu anda Türkiye’nin bazı zorluklarla karşı karşıya olduğuna işaret eden Thomsen, “Türkiye’nin bir ekonomik gerileme döneminden geçeceğini düşünüyoruz. Gayrisafi milli hasılada azalma olacak. Siyasi ve ekonomik karmaşa ekonomiyi kötü etkiledi. Ama Türkiye’nin karşı karşıya olduğu meseleleri abartmamalıyız” dedi.

"IMF ile perde arkasında bir görüşme yok"

Thomsen, bu meselelerin neler olduğu ve atılması gereken adımlar konusunda şunları kaydetti:

“Türkiye para politikaları da dahil son altı ayda önemli önlemler aldı. Öncelikle Türkiye’nin enflasyonu düşürmek için sıkı bir para politikası izlemesi ve enflasyon beklentisini yeniden düzenlemesi gerekiyor. İlerleme kaydedildi. Şartlar değiştikçe ve ileriye yönelik olarak Merkez Bankası’na ihtiyacı olan bağımsızlığın verilmesi ve sıkı para politikalarının korunması kritik önem taşıyor. Yani Merkez Bankası’nın bağımsızlığı bu anlamda kritik önemde. Maliye politikası konusundaysa Türkiye’nin bu zorlu döneme girerken otomatik stabilizatörlerin işlemesine olanak tanımasını tavsiye ediyoruz. Türkiye’nin önündeki kritik meselelerden bazıları şeffaflık, satın alma gücü paritesi, yarı bütçesel faaliyetler gibi alanlarda. Ekonominin göreceli olarak önemli sayılabilecek bu gerileme döneminde mali sektörü dikkatle izlemek ve gerekirse önlem almak önemli.”

Thomsen ayrıca, Türkiye ve IMF arasında şu anda 4'üncü madde görüşmeleri olarak adlandırılan olağan gözden geçirme görüşmeleri dışında, resmi olarak ya da perde arkasında gerçekleşen herhangi bir görüşmenin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.