Erdoğan'dan İsveç'e: Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz

Erdoğan'dan İsveç'e: Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, NATO üyeliği için onay bekleyen İsveç'e dair de ifadeler kullandı.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Türkiye'nin NATO ittifakına yaptığı katkıları çok az ülke yapmıştır. İttifakın açık kapı politikasını destekledik, destekliyoruz. Finlandiya'nın üyeliğine onay vererek ilkesel duruşumuzu ortaya koyduk. Terörle mücadelede tavrını koymayanlara da tepkimizi koymaktan çekinmedik.

Türkiye'nin son 71 yılda NATO ittifakına yaptığı katkıları çok az müttefik yapmıştır.

Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz. Terörle insanlık yan yana duramaz. İttifakın özü dayanışma ikliminin tesisidir. Bize tavsiyede bulunanlar öncelikle şu sorulara cevap vermelidir. Türkiye terörle arasına mesafe koymayanlara nasıl onay verebilir? Türkiye sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebilir? Teröristlerle mücadele etmeyenler ittfakın hasımlarıyla nasıl mücadele edebilir.

Madrid'de ülkemize verilen sözlere riayet edilmesini istiyoruz."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.