Erdoğan: Putin gelecek ay Türkiye'yi ziyaret edecek

Erdoğan: Putin gelecek ay Türkiye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in gelecek ay Türkiye'ye yapması beklenen ziyarette esir takası ve tahıl anlaşması gibi konuların ele alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Erdoğan dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesinin ardından ortak basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Putin'in gelecek ay Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Esir takası ve Ukrayna'nın işgal edilmiş bölgelerinden Rusya'ya taşınan insanların Türkiye üzerinden Ukrayna'ya döndürülüp döndürülemeyeceğine dair soruya Erdoğan "Özellikle esir mübadelesi konusunda şu anda Ukrayna tarafında Sayın Başkanı dinledik. Rusya tarafıyla da görüşme hâlindeyiz. Onlarla da görüşüyoruz. Konuyu Sayın Putin'le görüştüm ve önümüzdeki ay Sayın Putin'in de aynı zamanda Türkiye ziyareti olacak. Tekrar bunu yüz yüze görüşme imkânımız olacak. Ama bu arada bazı telefon görüşmelerimiz olması hâlinde de Sayın Putin'le bu konuyu yine ele alacağız ki esir mübadelesi, bu takaslar konusu bizim gündemimizin de öncelikli konularındandır. Nitekim bu akşam Sayın Başkan'la da bu konuyu ayrıca görüştük. Takipçisiyiz, takip edeceğiz ve temenni ederiz ki kısa zamanda bundan da bir netice alalım." yanıtını verdi.

Tahıl koridoru

Erdoğan, 17 Temmuz'da sona erecek Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili "İstanbul merkezli bu tahıl koridoru meselesinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Temennimiz odur ki yani bu iki ayda bir değil hiç olmazsa en azından üç ayda bir olması gibi bir beklentimiz var. Bu gayreti bu şekilde yapıp, süreyi de hiç olmazsa iki yıla çıkarmak gibi bir gayretin içerisinde olacağız. Yine bu konuyla ilgili bu akşam Sayın Başkan'la da görüştük. Sayın Putin'le de inşallah bunu gerek telefon diplomasimizde, gerekse önümüzdeki ay yapacağımız yüz yüze görüşmede gündemimizdeki en önemli konulardan bir tanesi bu." ifadelerini kullandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.