Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Demokrasi vadedenlerin diktatör olduğu anlaşıldı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Demokrasi vadedenlerin diktatör olduğu anlaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, enflasyona dair mesajlar verdi, muhalefete yüklendi.

Erdoğan muhalefeti hedef aldığı konuşmasında, "Muhalefet cephesinde yaşananlar, ülkemizin nasıl bir felaketin eşiğinden döndüğünü anlatıyor. Güya milleti barıştırmaktan bahsedenlerin kavgası seçim akşamından beri hiç durmadı" dedi.

T24'ün aktardığı habere göre Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki "değişim" görüşmelerine de atıfta bulunarak, "Parti içi çekişmelerden, 'baba-oğul' arasında yaşanan taht kavgalarından bağımsız olarak Türkiye'nin yeni bir muhalefet anlayışına ihtiyacı var" diye konuştu. Erdoğan, istifa edip etmeyeceği tartışılan CHP lideri Kılıçdaroğlu için ise isim vermeden "Millete demokrasi vadedenlerin, iş koltuktan kalkmaya gelince bir gecede nasıl diktatör olduğu anlaşıldı" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu yıla güçlü bir giriş yaptık ama 6 Şubat'taki depremde 50 bini aşkın can kaybımızın yanı sıra 11 ili de derinden sarstı. Konutların yanı sıra iş yerleri, fabrikalar, üretim tesisleri de depremde zarar gördü. Dünyada ancak birkaç ülkenin altından kalkabileceği bu yıkım karşısında süratle harekete geçtik, yıkılanın yerine yenisini yapmak için kolları sıvadık. İş dünyamıza her desteği sağladık. İnşallah şehirlerimizi daha güvenli, daha dinamik bir hale getireceğiz. Depremin ekonomimiz üzerindeki olumsuz etkileri günden güne azalıyor. Asrın felaketine rağmen ihracatımız, güçlü seyrini devam ettiriyor. Mayıs ayında yıllık yüzde 14,4 arttı. 

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.