Erdoğan'dan MHP'nin af teklifine dair açıklama

Erdoğan'dan MHP'nin af teklifine dair açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP tarafından gündeme getirilen af teklifine dair açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İç gündeme de değinen Erdoğan'ın açıklamalarının ilgili kısımları:

“(MHP’nin af teklifi) Konuşur, inceler, ona göre nihai kararımızı veririz”

“(MHP’nin af teklifi) Henüz bana bir rapor ulaşmış değil. Arkadaşlara gereken talimatları verdim. ‘Bu konuyla ilgili olarak, gerek anayasa gerek adelet komisyonundaki arkadaşlarımızla, ayrıca onların dışında ekip oluşturulsun, çalışma yapılsın’ dedim. Ama benim bu korudaki temel prensibim şu: Devlete karşı işlenen suçları devletin af yetkisi vardır. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu bizim temel ilkemiz. Dönünce göreceğiz. Konuşur, inceler, ona göre nihai kararımızı veririz.”

İttifak görüşmeleri

“Bu konuda gelmeyeceğiz diye bir şey yok. Her an gelebiliriz, hazırız. Mehmet Özhaseki kardeşimizi görevlendirdim. Onlar da Sadır kardeşimizi görevlendirdiler. Mehmet Bey ile görüşme yaptılar. Bunu genişletebilir, geliştirebilirler. Oradan çıkacak neticeleri, biz de bir araya gelmek suretiyle değerlendirebiliriz. Ama piyasada konuşulan şeyler falan bunlar siyasette olacak şeyler değil.”

“MHP’nin İstanbul adayı göstermemesini nezaket olarak değerlendiriyorum”

“Her siyasi partinin ilkeleri vardır. AK parti şu anda bir numaralı parti Türkiye'de gerek milletvekili sayısı gerek oyuyla konumu yeri belli olan bir siyasi parti. Son seçimlerde birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı nasıl anlatırım tabanıma? Seçmen tabanı küserse toparlayamazsınız.

(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul için aday göstermeyeceklerini açıklaması) Onu yapılan bir nezaket olarak değerlendiriyorum.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum