Erdoğan'dan 'Münbiç' açıklaması: Bu son ikazımız

Erdoğan'dan 'Münbiç' açıklaması: Bu son ikazımız

Partisinin genel merkezinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu, 'Fırat’ın doğusu bizim kırmızı çizgimizdir' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

- Türkiye'ye sosyal gerilimler, siyasi kaos, darbe girişimleri, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık.

"AK Partinin kaderi Türkiye'nin kaderidir"

- AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz. Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir. Türkiye'nin başına bir hal gelirse, AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur?

- Bizim tek andımız İstiklar Marşımızdır. Fuzuli tartışmalarla milletimizi yormak yerine asıl işimize bakacağız.

"Mutabakatın ardından İdlib’de herhangi bir sorun yaşamıyoruz"

- Soçi zirvesi ile işi iyi bir noktaya getirdik. İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var. Mutabakatın ardından İdlib’de herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

- Bizim tek bir amacımız var; o da bölgedeki krize Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak, adil, sürdürülebilir, demokratik, siyasi bir çözümün bulunmasıdır.

- Kimseyi zorla, hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik, geçirmeyeceğiz.

"Fırat’ın doğusu bizim kırmızı çizgimizdir"

Fırat'ın doğusunda bir terör örgütü eliyle Türkiye tehdit ediliyor. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, kimsenin de sınırlarımızın dibinde bize tehdit oluşturacak işler yapmasına izin vermeyiz. Sırada Fırat’ın doğusundaki terör örgütlerinin ortadan kaldırılması ve oraların gerçek sahiplerine verilmesi var.

- ABD, Münbiç konusunda vardığımız mutabakatı bizi oyalama aracı haline dönüştürdü. Meselenin er geç arzu ettiğimiz doğrultuda çözüleceğine inanıyoruz.

"Bu son ikaz"

Münbiç’te oyalanmak yerine dikkatimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Fırat’ın doğusu bizim kırmızı çizgimizdir. Teröre fırsat vermemiz mümkün değildir. Çok yakında çalışmalarımızın sahadaki yansımaları görülecektir, bu son ikazdır.

Kaşıkçı cinayeti soruşturması

- Mesele büyük ölçüde aydınlatıldı. Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ayan beyan ortada. Peki ceset nerede? Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor çünkü fail bunların içinde. Yerli iş birlikçi kim, bunları açıklayacaksınız. Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz. Eğer bu şaibeyi ortadan kaldırmak istiyorsanız, bu iş birliğimizin kilit noktası bu 18 kişidir. Konuşturamıyorsanız, bunları bize teslim edin, biz yargılayalım.

- Merak edenlere elimizdeki bilgileri, belgeleri, orijinalleri vermemek suretiyle verdik, veriyoruz. Suudi Arabistan'a da verdik. Elimizde başka bilgi, belge yok değil, gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok.

- Aslında fail belli. Peki bu 15 kişinin Türkiye'ye gelmesi talimatını veren kim? Pazar günü (Suudi Arabistan) Başsavcıyı Türkiye'ye gönderiyorlar. İstanbul'da başsavcımızla bir araya gelecekler, görüşmeler yapacaklar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.