Erdoğan'dan Trump'a Golan Tepeleri tepkisi: İzin vermeyiz

Erdoğan'dan Trump'a Golan Tepeleri tepkisi: İzin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın 'Golan Tepeleri' açıklamasına tepsi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" ifadesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Komite Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında Yeni Zelanda'da düzenlenen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısına değinen Erdoğan, "Terörün vahşi yüzüne kurban verdiğimiz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum" dedi.

"Bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirdi"

Dün ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri ile ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi, yeni bir krizin eşiğine getirmiştir. 1967'den bu yana İsrail'in altında bulunmaktadır. Sadece bölgedeki Arapları değil Türkmenleri de kendi toraklarından göçe zorlamıştır. Böyle bir hassas meselede sessiz kalması düşünülemez. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz veremeyiz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.