Ermenistan'da Paşinyan karşıtı gösteriler sürüyor

Ermenistan'da Paşinyan karşıtı gösteriler sürüyor

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bir grup gösterici, Başbakan Nikol Paşinyan’ın girememesini istedikleri için kendilerini hükümet binasının kapılarına zincirledi.

Azatagrum isimli hareketin üyeleri, Başbakan Paşinyan’ın girmesini engellemek adına bu sabah kendilerini hükümet binasının kapılarına zincirledi.

Sputnik Ermenistan’ın aktardığına göre polis zincirleri kırıp göstericileri gözaltına aldı.

Paşinyan dün de ülkenin güneyinde ziyaret etmek istediği birkaç kentin sakinleri tarafından protesto edilmiş, kentlere giremeyince programını değiştirmek zorunda kalmıştı.

Ermenistan’da yaşanan son gelişmeler, geçtiğimiz sonbaharda başlayan şiddetli çatışmaları takiben, Başbakan Paşinyan’ın Karabağ’da Ermeni güçlerin denetiminde olan toprakların önemli bir kısmından geri çekilmeyi kabul etmesi ile başlayan siyasi krizin devamı olma niteliğini taşıyor.

Paşinyan kendisine yapılan tüm çağrılara rağmen istifasını sunmuş değil. Ülkede erken seçimlerin düzenlenmesi bekleniyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.