Eş Şebab Kenya'da ABD üssüne saldırdı

Eş Şebab Kenya'da ABD üssüne saldırdı

Eş Şebab mensuplarının Kenya'da gerçekleştirdiği saldırıda ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu askeri üssü hedef aldığı bildirildi.

Eş Şebab mensuplarının Kenya'da gerçekleştirdiği saldırıda ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu askeri üssü hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, El Kaide bağlantılı Eş Şebab, bu sabah saatlerinde Kenya'nın Lamu kentinde yerel güçler ile ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu askeri üsse yönelik saldırı başlattı.

Örgüte yakın kaynaklar tarafından yapılan açıklamalarda, Eş Şebab savaşçılarının üssün içine sızdığını ve burada çatışmaya başladıkları öne sürüldü. 

Resmi kaynaklar saldırıyla ilgili ölü ve yaralı bilgisi vermezken, Eş Şebab'a yakın kaynaklar tarafından yapılan açıklamada saldırıda "çok sayıda askeri öldürüldüğü" ifade edildi.

Öte yandan Eş Şebab'ın sözcüsü tarafından Al Jazeera İngilizce servisine yapılan açıklamada, saldırının son dönemde Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle -İranlı general Kasım Süleymani'nin ölümü kastediliyor- herhangi bir ilgisi olmadığı belirtildi. 

Üssün içerisinden görüntüler paylaştılar

Eş Şebab'a bağlı propaganda kaynakların Lamu'daki askeri üssün içerisinden olduğu belirtilen görüntüler yayınladılar. 

Paylaşılan görüntülerde, üssün içerisinde yangın olduğu ve Eş Şebab savaşçılarının ellerinde bayraklar olduğu anlar yer alıyor. Ayrıca paylaşılan görüntülere Kuran-ı Kerim'den ayetler de eklenmiş.

mof1.jpeg

mof2.jpeg

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.