Eş Şebab Mogadişu saldırısını üstlendi

Eş Şebab Mogadişu saldırısını üstlendi

Eş Şebab dün yaptığı açıklamayla geçtiğimiz gün Mogadişu'da gerçekleştirilen bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Eş Şebab dün yaptığı açıklamayla geçtiğimiz gün Mogadişu'da gerçekleştirilen bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendi.

El Kaide bağlantılı grubun sözcüsü Mahmud Ali Raci tarafından dün yapılan açıklamada saldırının sorumluluğu üstlenildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre saldırıda Türkiye için çalışan kişileri taşıyan konvoyun hedef alındığını belirten örgüt sözcüsü, "Hayatını kaybeden siviller için pişmanlık duyduklarını" belirtirken "Saldırıda yaşamını yitiren sivillerin kendi savaşçıları gibi şehit hükmünde olduğunu" ifade etti ve "Normal şartlarda sivilleri hedef almanın yasak olduğunu ve bundan kaçındıklarını ancak bu olayda sivillerin kasıtsız olarak öldüğünü" öne sürdü.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre grubun sözcüsü Türkiye'yi "Somali'nin kaynaklarını sömürmekle" ve "Şeriata karşı savaşmakla" suçlarken, "Düşmanlarının Türk yönetimi olduğunu ve din kardeşi oldukları Türk halkına karşı bir düşmanlık beslemediklerini" dillendirdi.

Somali'deki Türkiye

Türkiye, Somali'ye yaptığı büyük oranda insani yardım ile biliniyor. Ülkede hastane, havalimanı ve yol yapımı gibi yatırımları var. Aynı zamanda Mogadişu'daki askeri üste, Eş Şebab'a karşı savaşan Mogadişu hükümeti güçlerine eğitim veriyor.

Mogadişu'da geçtiğimiz gün gerçekleştirilen saldırıda 85 kişi yaşamını yitirmiş, 148 kişi yaralanmıştı. Yaşamını yitirenlerin arasında iki Türk vatandaşı da bulunuyor.

Saldırıda yaralanan sivillerden durumu ağır olanlar uçakla tedavi için Türkiye'ye nakledilmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.