Eş Şebab suikast saldırılarının görüntülerini yayınladı

Eş Şebab suikast saldırılarının görüntülerini yayınladı

Somali'de varlık gösteren Eş Şebab Hareketi, ülkede düzenlediği saldırılara ilişkin yeni bir video yayınladı.

Somali'de varlık gösteren Eş Şebab Hareketi, ülkede düzenlediği saldırılara ilişkin yeni bir video yayınladı.

El Kaide'nin Somali'deki yapılaması olan Eş Şebab Hareketi propaganda kaynakları tarafından geçtiğimiz günlerde yeni bir video servis edildi.

Yaklaşık 13 dakikalık yeni videoda Eş Şebab savaşçılarının eğitimleri ve bu eğitimler sonrasında gerçekleştirdikleri saldırılara ait görüntüler yer alıyor. 

"Muhammed bin Mesleme Müfrezesi" isimli suikast grubunun eğitimleriyle başlayan videoda, Somali hükümetine bağlı güvenlik güçleri ve yöneticilere yönelik düzenlenen suikast görüntüleri bulunuyor.

Örgütün medya kanallarından "Al Kataib" tarafından servis edilen vidonun ilk dakikalarında savaşçıların suikast eğitimlerine dair görüntüler yer alıyor.

s2-002.jpg

Suikast eğitimi yapanların, hedef olarak yerleştirdikleri kağıtta ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi dikkat çekiyor:

se.jpg

Eğitim görüntülerinin ardından "Muhammed bin Mesleme Müfrezesi" isimli grup tarafından düzenlenen saldırılara ait görüntüler başlıyor.

Suikastlerde hedef alınan kişilerin kim olduğu ve hangi görevlerde bulunduklarıyla ilgili bilgiler de propaganda filmlerinde yer alıyor.

s4.jpg

s5.jpg

Videoda yer alan görüntülerde, aralarında Mogadişu hükümetine bağlı yerel yöneticiler, asker ve polis amirleri olduğu ifade edilen 7 kişiye silahlı suikast düzenleniyor.

q1.jpg

q3-001.jpg

Suikastlerin tamamının Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlendiği bilgisi de Eş Şebab Hareketi tarafından servis edilen propaganda videosunun içinde yer alan bilgiler arasında.

Videonun son kısmında ülkedeki güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen el yapımı patlayıcı saldırılarına ait görüntüler yer alıyor. 

Görüntülerde askeri konvoyların yola daha önce yerleştirilmiş patlayıcılarla hedef alındığı görülmekte. Videoda ifade edilen bilgilere göre, el yapımı patlayıcılarla hedef alınan askeri güçlerin tamamı Hristiyan güçlerden (Afrika Birliği) oluşuyor. 

q5.jpg

q6.jpg

q7.jpg

Yine el yapımı patlayıcılarla hedef alınan kişiler arasında, Mogadişu hükümetine bağlı bölgesel yönetim meclisi üyesi iki kişinin de olduğu ifade edilmekte.

q8.jpg

q9.jpg

Eş Şebab Hareketi

2006 yılında kurulan Eş Şebab Hareketi, Sonrasında El Kaide'ye bağlılığını ilan ederek Mogadişu hükümeti, Etiyopya ve Kenya gibi bölgesel düşmanlar edindi. Grup, ülke kaynaklarının Batılılar tarafından sömürüldüğünü ve ülkede yaşanan kıtlığın bunun bir sonucu olduğunu savunuyor.

2017 yılında yayınlanan ABD kaynaklı bir raporda grubun ülkede kontrol alanını genişlettiği ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.