Somali'de korsanlık geri mi dönüyor?

Somali'de korsanlık geri mi dönüyor?

Somali'de korsanlık faaliyetlerindeki artış, akıllara 'korsanlık geri mi dönüyor?' sorusunu getiriyor.

Uzun yıllar süren düşüşün ardından Somali açıklarında korsanlık yeniden geri dönüyor.

Vakalar iki katına çıktı

Kar amacı gütmeyen One Earth Future’s Oceans Beyond Piracy (OBP) adlı korsanlık gözlem kuruluşu tarafından yayınlanan yıllık rapora göre 2017 yılında Afrika boynuzu bölgesinde korsanlık vakaları bir önceki yılın iki katına çıktı.

Çalışma korsan gruplarının bölgede seyreden gemilere karşı saldırı kabiliyetinin yükselişte olduğunu, gemilere yönelik saldırılarda, alıkoymalarda ve kaçırmalarda bir artış gözlendiğini ortaya koydu.

2017 yılında 54 vaka

Bölgede seyreden gemiler için bu artış, gemilere yeniden rotalar çizme, şüpheli teknelerle karşılaşınca hız artırma ve kaçırılan kişilere ödenen fidye gibi alanlarda ekstra masraflar çıkarıyor.

Yayınlanan rapora göre 2015 yılında 16 vaka gerçekleşirken, 2016 yılında gerçekleşen vaka sayısı 27, 2017 yılında ise bu sayı 54.

5 yıldan sonra ele geçirilen ilk gemi

Araştırma, bölgede korsanlara karşı devriyelerin sayısındaki ve gemi kaptanlarının korsanlara karşı uyguladığı tedbirlerdeki azalmasının korsanlık faaliyetlerinin artmasına katkıda bulunduğunu da belirtiyor.

2017 yılının Mart ayında korsanlar tarafından alıkonulan gemi 2012'den bu yana korsanlar tarafından ele geçirilebilen ilk gemiydi. Komor Adaları bandıralı petrol tankerinin, Somali'de bir işadamına ait olduğu ortaya çıkınca korsanlar bu gemiyi serbest bırakmıştı.

Balıkçıların mücadelesi

Bölgede yabancı trol teknelerinin, Somalili balıkçılara yönelik tutumları da korsan saldırılarını artıran bir başka etken. Yabancı balıkçılar Somalili balıkçıların avlardan elde edecekleri balık payının azalmasına sebep oluyor. Bu nedenle Somalili balıkçılar, yabancıların gemilerine ve ekipmanlarına saldırılarda bulunuyor.

Korsanlığın maddi bedeli

Korsanlık faaliyetlerindeki artış, bu faaliyetlerin iktisadi bedeline ise yansımış görünmüyor. 2010 yılında korsanlığın verdiği zarar 7 milyar dolarken, aynı sayı takip eden yıllarda şu şekilde bir seyir izledi:

-2011: 6.6 milyar dolar

-2012: 5.7 milyar dolar

-2013: 3 milyar dolar

-2014: 2.3 milyar dolar

-2015: 1.3 milyar dolar

-2016: 1.7 milyar dolar

-2017: 1.4 milyar dolar

Zararlar nereden?

2017 yılında korsanlık faaliyetlerindeki zarar kalemleri ise şu şekilde oluştu:

-Hız artırımı: 758.7 milyon dolar

-Deniz güvenliği: 292 milyon dolar

-Uluslararası deniz harp faaliyetleri: 199.7 milyon dolar

-İşçilik: 78.1 milyon dolar

-Sigorta: 50.6 milyon dolar

-Korsanlık karşıtı örgütler: 33.2 milyon dolar

-Gemi koruma önlemleri: 6.8 milyon dolar

-Adli süreç ve hapis giderleri: 6.2 milyon dolar

-Gemi koruma müfrezeleri: 3.3 milyon dolar

-Çalınan mallar: 0.84 milyon dolar

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum