Eş Şebab'dan Cibuti'deki ABD ve Fransız üslerine saldırı çağrısı

Eş Şebab'dan Cibuti'deki ABD ve Fransız üslerine saldırı çağrısı

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, Cibuti'deki Amerikan ve Fransız üslerine saldırı çağrısında bulundu.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, Cibuti'deki Amerikan ve Fransız üslerine saldırı çağrısında bulundu.

Eş Şebab lideri Ahmed Ömer Ebu Ubeyde'ye ait olan ve grubun medya yapılanması "Al Kataib" tarafından yayınlanan ses kaydında Ebu Ubeyde Cibuti'de düzenlenecek başkanlık seçimlerine değindi.

"Cibuti Müslümanlara karşı bir askeri üs"

Eş Şebab lideri, Cibuti'nin Doğu Afrika'daki Müslümanlara karşı her savaşın planlandığı ve icra edildiği bir askeri üs konumunda olduğunu ifade etti. Cibuti liderlerinin ülkelerini Müslümanlara karşı bir askeri merkez haline getirdiğini söyledi.

Cibuti'deki Müslüman gençleri "yalnız kurt saldırıları" ve "fedai saldırıları" düzenlemeye çağıran Ebu Ubeyde, Fransızların ve Amerikalıların hedef alınması çağrısında da bulundu. Cibuti'deki gençleri hazırlamak ve eğitmek için Somali'ye kabul etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Ebu Ubeyde saldırıların aynı zamanda Fransa'da Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlere bir cevap niteliği taşıdığını da savundu.

AFRICOM'dan yanıt

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Eş Şebab tarafından yayınlanan ses kaydına yanıt verdi.

AFRICOM sözcülerinden Albay Christopher Karns, Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklamada, Eş Şebab'ın yayınladığı açıklamalardan ve saldırı çağrılarından haberdar olduklarını ve bunları ciddiye aldıklarını söyledi.

Karns, Eş Şebab'ın Doğu Afrika'daki ABD çıkarlarına yönelik bir tehdit niteliğinde olduğunu ifade etti.

ABD Ocak ayında Somali'den tamamen çekilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.