Eş Şebab'dan Mogadişu başkanlık sarayı yakınında saldırı

Eş Şebab'dan Mogadişu başkanlık sarayı yakınında saldırı

Eş Şebab Somali'nin başkentinde saldırılarına hız verdi.

Somali'nin başkenti Mogadişu bugün öğlen saatlerinde yeni bir saldırı ile sarsıldı.

Mogadişu'daki başkanlık sarayı yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda en az 6 kişinin öldüğü ifade edildi. Saldırının sorumluluğunu eş Şebab üstlendi.

Yerel kaynaklara göre saldırı bir kontrol noktasını geçmeyi başaran bombalı aracın infilak ettirilmesi ile başladı. Daha sonra silahlı eş Şebab mensupları bölgeye gelerek güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi.

Bölgeden kaynaklar çatışmalar esnasında ikinci bir patlama daha meydana geldiğini ve bunun da bir bombalı araç saldırısı olduğunu belirtti. Saldırının sorumluluğunu üstlenen eş Şebab "kendisine bağlı birliklerin SYL Hotel bölgesinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdiğini" ifade etti. Eş Şebab 7 Temmuz'da da İçişleri Bakanlığı yakınlarında bir saldırı gerçekleştirmişti.

Bölgedeki saldırı yaşanan çatışmaların ardından son buldu. Güvenlik kaynakları 3 eş Şebab mensubunun öldürüldüğünü öne sürerken, eş Şebab ise ölü ve yaralı sayısına dair bir açıklama yapmadı. Bölgeden paylaşılan görüntülerde eş Şebab mensuplarının güvenlik güçlerinin kıyafetlerini giydiği görüldü. Güvenlik kaynakları bu şekilde eş Şebab'ın başkanlık sarayına sızmayı amaçladığını dile getirdi.

Somali'de eş Şebab,  Mogadişu hükümeti güçleri ve Afrika Birliği askerleri ile çatışmayı sürdürüyor. Somali'ye komşu ülkeler de bölgede askeri saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.