Eş Şebab'dan Mogadişu'da hükümet binasına bombalı araç saldırısı

Eş Şebab'dan Mogadişu'da hükümet binasına bombalı araç saldırısı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bomba yüklü araç saldırısının sorumluluğunu Eş Şebab üstlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Somali'nin başkenti Mogadişu'da yerel yönetime bağlı bir binanın yakınında bomba yüklü araç infilak ettirildi.

Başkent Mogadişu'nun Holodak bölgesinde düzenlenen saldırıda yerel yönetime bağlı binanın büyük hasar gördüğünü aktaran kaynaklar, saldırıda en az 2 kişinin öldüğünü ifade etti.

Sorumluluğu Eş Şebab üstlendi

Somali'de faaliyet gösteren ve El Kaide'ye bağlı olan Eş Şebab Hareketi'ne bağlı kaynaklardan yapılan açıklamada, saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Açıklamada, saldırının bomba yüklü aracı kullanan bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Örgütün açıklamasında yer alan ifadeye göre, bomba yüklü araç Mogadişu hükümetine bağlı Holodak bölgesi yönetim merkezini hedef aldı.

ABD'den Eş Şebab'a hava saldırısı

ABD ordusuna bağlı savaş uçakları 27 Ağustos'ta Somali'de bir hava saldırısı gerçekleştirmişti.

ABD'nin Afrika komutanlığı AFRICOM tarafından yapılan açıklamada, saldırının Mogadişu hükümetiyle koordinasyon içerisinde gerçekleştirildiğini belirterek, Mogadişu'nun yaklaşık 40 kilometre güneybatısında düzenlenen saldırıda 3 Eş Şebab üyesinin öldürüldüğü belirtilmişti.

Somali'de tarafların kontrol alanları yaklaşık olarak şu şekilde:

somali.jpg

Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.