Eş Şebab'dan Mogadişu'da iki bombalı araç saldırısı: 29 ölü 80 yaralı

Eş Şebab'dan Mogadişu'da iki bombalı araç saldırısı: 29 ölü 80 yaralı

Somali'nin başkent Mogadişu'da bulunan Mekke Oteli’nin önüne Eş Şebab tarafından park edilen bomba yüklü 2 aracın infilak etmesi sonucu en az 29 kişi hayatını kaybederken 80 kişi de yaralandı.

Reuters’a konuşan Binbaşı Musa Ali, şu ana kadar çoğu sivil 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin de yaralandığını söyleyerek, ölü ve yaralı sayısının artabileceğini bildirdi.

Ali, patlamayı düzenleyenlerin otelin yanında yer alan bir restorana sıkıştıklarını ve oradan güvenlik güçleri ile hala çatışmaya devam ettiğini de belirtti. Polis memuru İbrahim Muhammed ise, “Restoranın içinde hala silahlı adamlar var ve güvenlik güçleri şu anda binaya girmeye çalışıyor” dedi.

Görgü tanıkları ise, söz konusu patlamadan 12 saat geçmesine rağmen silahlı güçler ile güvenlik arasındaki çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Eş Şebab Hareketi, 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstelenerek, saldırıda Mekke Oteli’nde kalan üst düzey yetkilileri hedef aldıklarını açıkladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.