Somali'de Eş Şebab'dan milletvekiline suikast

Somali'de Eş Şebab'dan milletvekiline suikast

Eş Şebab güçleri, Somali’nin başkenti Mogadişu’da milletvekiline suikast düzenledi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Eş Şebab Hareketi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda milletvekili Osman İlmi Bukuri öldürüldü.

Somali Meclisi’nin en eski üyesi olarak kabul edilen Osman İlmi Bukuri (80), başkentin kuzeyinde yer alan Sanka mahallesindeki evinin yakınında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybederken, saldırganlar hızla olay yerinden kaçtı.

Polis memuru İbrahim Muhammed, Karan bölgesindeki Sanka kavşağında silahlı kişilerce milletvekiline suikast düzenlendiğini söylerken, güvenlik güçlerinin saldırganları aradığını bildirdi.

Eş Şebab, kendisine yakın bir internet sitesi aracılığıyla suikasti üstlenirken, hareketin lideri düzenlenen saldırıya övgüde bulundu.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah suikasti kınayarak, “Güvenlik hizmetleri hızlı bir soruşturma yürütmeli ve failleri adalete teslim etmeli” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.