Eş Şebab'dan Somali'de Etiyopya askeri konvoyuna pusu

Eş Şebab'dan Somali'de Etiyopya askeri konvoyuna pusu

Eş Şebab Somali'de Etiyopya ordu güçlerine yönelik saldırı düzenledi.

Eş Şebab Somali'de Etiyopya ordu güçlerine yönelik saldırı düzenledi.

Somali'nin güney bölgesinde yer alan Bay iline bağlı Buur Hakaba yerleşimi yakınlarında Etiyopya ordu güçleri Eş Şebab tarafından hedef alındı.

Yerel kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, Eş Şebab mensupları, Etiyopya ordu güçlerini taşıyan konvoya el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenledi. Dört araçtan oluşan konvoya düzenlenen saldırıda Etiyopya ordu güçlerinin ağır kayıp verdiği ifade edildi.

Saldırı sonrası takviye amacıyla bölgeye Baidoa ilinden gönderilen bir diğer askeri konvoy da çok sayıda el yapımı patlayıcıyla hedef alındı. İkinci konvoyda da saldırı nedeniyle kayıplar yaşandı.

Etiyopya ordusu, Somali'de Eş Şebab'a karşı faaliyet gösteren AMISOM birliklerinin önemli unsurlarından biri konumunda. AMISOM içerisinde Uganda, Burundi, Kenya ve Cibuti ordusundan askerler de bulunuyor. Eş ŞEbab AMISOM birliklerine sık sık saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.