ABD'den Somali'de Eş Şebab'a yönelik hava saldırısı

ABD'den Somali'de Eş Şebab'a yönelik hava saldırısı

ABD Somali'nin güney bölgesinde Eş Şebab'ı hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD Somali'nin güney bölgesinde Eş Şebab'ı hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 Şubat tarihinde Somali'nin başkenti Mogadişu'nun yaklaşık 65 kilometre güneybatısındaki Canale kasabasına iki ayrı hava saldırısı düzenlendi. AFRICOM, bölgede Eş Şebab'a karşı operasyon düzenleyen Mogadişu hükümeti güçlerine destek amacıyla düzenlenen hava saldırısında 12 Eş Şebab mensubu öldürüldü.

ABD'nin hava saldırısı düzenlediği bölgede Eş Şebab'ın oldukça aktif olduğu ve ABD'nin bölgedeki Eş Şebab hedeflerine daha önce de hava saldırıları düzenlediği ifade ediliyor.

ABD ordusu, Donald Trump'ın göreve başladığı tarihten bu yana Somali'deki saldırılarına hız vermiş durumda. Bölgede El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ı hedef alan baskın, indirme ve hava saldırılarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Somali'de toplam 47 hava saldırısı gerçekleştirilirken, bu yıl 17 hava saldırısı düzenlendi. Düzenlenen hava saldırılarının sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.