Eş Şebab'tan Kenya'ya sınır ötesi saldırı: 6 asker ölü 8'i yaralı

Eş Şebab'tan Kenya'ya sınır ötesi saldırı: 6 asker ölü 8'i yaralı

Eş Şebab'ın Kenya sınırları içerisinde yeni bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Eş Şebab'ın Kenya'nın Somali sınırında gerçekleştirdiği saldırıda 14 askerin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab'a bağlı unsurlar dün Kenya'nın Mandera bölgesine bağlı Ramu yerleşimi yakınlarında Kenya ordusu bünyesindeki özel harekat güçlerini pusuya düşürdü.

Taraflar arasında çıkan çatışmada Kenya özel harekat güçlerine mensup 6 asker ölürken 8'i ise yaralandı. Kenya ordusu verdiği kayıpları kabul ederken çatışmada 23 Eş Şebab mensubunun da öldürüldüğünü ifade etti.

Bölgenin konumu:

Saldırıyı üstlenen Eş Şebab Kenya güçlerinin ölü ve yaralı sayısını doğrularken kendi kayıplarına ilişkin bir bilgi aktarmadı.

Eş Şebab saldırının ardından Kenya güçlerinin bölgeden firar ettiğini öne sürdü.

Eş Şebab, son yıllarda Kenya'daki saldırılarını artırma eğiliminde. Yapılanma, bu kapsamda hükümete ve ordu güçlerine ait merkezleri, iletişim hatlarını ve lojistik rotaları hedef alıyor. Aynı zamanda Kenya içinde Batılılara ait merkezler ve ABD üsleri de hedef alınıyor.

2021 yılının Ocak ayında, Kenya'nın Mandera Valisi Ali Roba, Kuzey Kenya'nın yarısının El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması Eş Şebab tarafından kontrol edildiğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.