Eş Şebab'tan Somali'de eş zamanlı saldırılar

Eş Şebab'tan Somali'de eş zamanlı saldırılar

Doğu Afrika'daki El Kaide yapılanması Eş Şebab, Somali ordu güçlerine ait iki askeri üsse eş zamanlı saldırı gerçekleştirdi.

Doğu Afrika'daki El Kaide yapılanması Eş Şebab, Somali ordu güçlerine ait iki askeri üsse eş zamanlı saldırı gerçekleştirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, başkent Mogadişu'nun yaklaşık 100 kilometre güneybatısındaki askeri üslere yönelik bu sabah erken saatlerde eş zamanlı saldırılar gerçekleştirildi.

Saldırılarda askeri üslerin ilk olarak bomba yüklü araçlarla hedef alındığını ifade eden bölge kaynakları, daha sonra çok sayıda Eş Şebab savaşçısının askeri üsse girerek çatışmaya başladığını aktardı.

Bariire ve Awdhigle isimli askeri üslerin hedef alındığı saldırı sabahın erken saatlerinde başladı. 

Destek konvoyu da Eş Şebab'ın hedefi oldu

Öte yandan askeri üslere yönelik saldırılara destek sağlamak amacıyla yola çıkan Somali ordu güçlerine ait destek konvoyu da yolda Eş Şebab savaşçıları tarafından pusuya düşürüldü. 

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, çok sayıda patlama ve silah sesinin geldiğini, çatışmaların sürdüğünü ifade ediyor.

"Üssü ele geçirdik"

Eş Şebab'ın askeri sözcüsü Abdiasis Abu Musab tarafından yapılan açıklamada, Bariire üssünün saldırı sonrası ele geçirildiği ve çok sayıda askeri aracın imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Bariire üssüne yönelik saldırıda Mogadişu hükümetine bağlı askeri güçlerden 47 kişinin öldürüldüğü, 6 askeri aracın ele geçirildiği de öne sürüldü.

Mogadişu yönetimi henüz saldırılarla ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı.

Bölgede çatışmalar sürüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.