Esed rejimi Arap ülkeleri arasında yeni itibar arayışında

Esed rejimi Arap ülkeleri arasında yeni itibar arayışında

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Bahreynli mevkidaşı Abdullatif bin Raşid ez Zeyani ile görüşmelerde bulundu.

Beşar Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Bahreynli mevkidaşı Abdullatif bin Raşid ez Zeyani ile New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumları sırasında bir araya geldi.

İkili, bölgedeki mevcut gelişmelerin yanı sıra Esed rejimi ve Bahreyn arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine dair meseleleri masaya yatırdı.

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Mikdad, Ez Zeyani ile yaptığı görüşmede Esed rejiminin diğer Arap ülkeleriyle ilişkiler kurmayı öncelikli bir konu olarak ele aldığını söyledi.

Ülkesinin Suriye'nin toprak bütünlüğünü, güvenliği ve istikrarının yeniden sağlanması konusunda Esed rejimini desteklediğini söyleyen Bahreyn Dışişleri Bakanı Ez Zeyani, Suriyeli mevkidaşı Mikdad'ın ifadelerine atıfla "dostlarla köprüleri kurmaya" duyulan ihtiyacı dile getirdi.

Bahreyn, Esed rejimiyle ilişkileri normalleştirmesi kapsamında Şam'a yeni büyükelçi atamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.