Esed rejimi çatışmaların 105. gününde Safa'da IŞİD'e karşı zafer ilan etti

Esed rejimi çatışmaların 105. gününde Safa'da IŞİD'e karşı zafer ilan etti

IŞİD'in Safa bölgesinde kontrol ettiği son noktaların rejim güçlerince ele geçirildiği öne sürüldü.

IŞİD'in Safa bölgesinde kontrol ettiği son noktaların Esed rejimi güçlerince ele geçirildiği öne sürüldü.

Rejim televizyonunun haberine göre rejim güçleri, IŞİD unsurlarının volkanik Safa platosu bölgesinde tutunduğu son toprakların kontrolünü ele geçirdi. 

105 gündür süren ağır çatışmalarda Esed rejimi zorlu arazide IŞİD'e karşı çok sayıda kayıp vermişti. Arazi yapısından dolayı askeri araçların rahatlıkla giremediği bölge bombardımanlar ve kara saldırılarıyla hedef alınıyordu.

Safa bölgesinin konumu:

Yerel kaynaklar da çatışmaların yavaş yavaş azalarak bitme sürecine girdiğini belirtti. Esed rejimi güçleriyle bölgede kalan az sayıda IŞİD mensubu arasında küçük çaplı çatışmaların da aralıklı olarak sürdüğü rapor edildi.

Yerel kaynaklar, Esed rejimi güçlerinin bölgede zafer ilan ettiği videoları paylaştı:

Safa bölgesinde IŞİD'e bağlı güçlerin, bölgenin kuzeydoğusundaki Humus çöllerine çekildiği ifade ediliyor. Rus savaş uçaklarının da katıldığı saldırılar sona yaklaşırken, IŞİD'in az sayıda savaşçısını bölgede bırakarak çekildiği, küçük çaplı çatışmaların bu IŞİD mensupları olduğu bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.