Esed rejiminin Suveyde valisi IŞİD'le olan savaşta rakamları açıkladı

Esed rejiminin Suveyde valisi IŞİD'le olan savaşta rakamları açıkladı

Esed rejimine bağlı Suveyde valisi, bölgede IŞİD'e karşı devam eden savaşta rejimin kayıplarına dair rakamları açıkladı.

Beşşar Esed rejimine bağlı Suveyde Valisi Amir el Aşiy tarafından yapılan açıklamada Suveyde kırsalında IŞİD'e karşı başlatılan saldırıda rejime bağlı unsurlardan en az 600 kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti.

Aşiy'in açıklamasına göre ölen ve yaralanan en az 600 kişinin 55'i üst düzey rütbeli isimler.

Suveyde kırsalında "Volkanik bölge" olarak bilinen El Safa'da yaklaşık 3 aydır rejim güçleri ve yabancı Şii milisler ile IŞİD arasında çatışmalar yaşanıyor. 

Esed rejimi eski muhalifleri Suveyde'de IŞİD'le savaşta öne sürdü

Öte yandan Temmuz ayında ülkenin güneyindeki Dera bölgesinde Rusya'nın öncülüğünde yapılan anlaşmayla rejim unsurlarına katılan yüzlerce eski muhalif, Suveyde kırsalında IŞİD ile devam çatışmalara destek için ön cephe hattına gönderilmişti.

Eski Suriyeli muhalif Ahmed el Avde liderliğindeki "Şebab el Sunne" grubundan en az 300 kişinin kısa bir süre önce Suveyda kırsalında IŞİD ile rejime bağlı unsurlar arasında devam eden çatışmalara katıldığı bildirilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.