Suriye'nin güneyinde rejim karşıtı protestolar

Suriye'nin güneyinde rejim karşıtı protestolar

Suriye'nin güneyindeki Suveyda'da Esed rejimi karşıtı protestolar yayılıyor.

Suriye'nin güney kesiminde yer alan Suveyda ilinde Esed rejimi karşıtı protestolar dördüncü gününde devam ediyor.

Çoğunluğu Dürzilerden oluşan kitlelerin il genelinde devam eden protestolarında rejim karşıtı sloganlar atılırken, ülkenin geri kalanındaki muhalefetle dayanışma mesajları verildi.

Öte yandan Esed rejiminin, bölgedeki gösterilere katılanlara yönelik geniş kapsamlı bir gözaltı dalgası başlatırken, onlarca kişinin bu kapsamda alıkonulduğu bildiriliyor.

Bölgede daha önce birçok gösteri dalgası patlak vermiş, bu gösteriler bölgesel liderlerin rejimle anlaşma yoluna gitmesi sonrası sona ermişti.

Ekonomik kriz

Gösterilerin, Suriye'de ekonomik durumun kötüleşmesi ve Suriye lirasının ABD doları karşısında hızla değer kaybetmesi sonrasında patlak vermesi dikkat çekti.

Esed rejimi kendi kontrolündeki bölgelerde dolar ve diğer dövizlerin hareketlerini sıkı bir kontrol altında tuttuğu ve güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardığı aktarılıyor.

Ekonomik kriz derinleştikçe rejim karşıtı gösterilerin şiddetlenebileceği tahmin ediliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.