Esed rejimi Deyr ez Zor'da katliam yaptı: Çoğu kadın ve çocuk 30 sivil öldü

Esed rejimi Deyr ez Zor'da katliam yaptı: Çoğu kadın ve çocuk 30 sivil öldü

Esed rejiminin Deyr ez Zor'da düzenlediği bombardımanlarda en az 30 sivil hayatını kaybetti.

Esed rejimi güçleri dün Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor'da sivillere yönelik bir katliam gerçekleştirdi.

Deyr ez Zor'un doğu kırsalında IŞİD kontrolündeki bölgelere rejimin gerçekleştirdiği roket ve topçu bombardımanında, büyük bir kısmı kadın ve çocuk 30 sivil hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden sivillerin mülteci olduğu ve bölgedeki geçici mülteci kamplarında kaldığı ifade ediliyor.

Şafeh, Suse ve Hecin yerleşimlerindeki mülteci kamplarını hedef alan bombardımanların, IŞİD'in Esed rejimi elindeki bölgelerde ilerleme girişimine karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtiliyor. IŞİD hafta içinde Fırat'ın batı yakasına geçerek, Elbu Kemal'in kuzeyindeki askeri noktalara saldırılar düzenlemişti.

IŞİD'in kontrolündeki bölgede yaşayan siviller gündelik bir rutin olarak katliama maruz kalıyor. İnsani yardıma muhtaç durumdaki siviller bir yandan ABD ve YPG, bir yandan da Rusya ve Esed rejimi tarafından hedef alınıyor. Siviller aynı zamanda IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalarda da iki tarafın arasında kalıyor.

ABD'nin dün bölgeye düzenlediği hava saldırısında en az 26 sivil yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.