Esed rejimi ateşkes bölgelerinde sivillere saldırmaya devam ediyor

Esed rejimi ateşkes bölgelerinde sivillere saldırmaya devam ediyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, garantör ülke Rusya ve Türkiye'nin ateşkes ilan ettiği İdlib, Hama, Halep ve Lazkiye’de ihlallerin halen devam ettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Esed rejim güçlerinin İdlib’in güneydoğu kırsalında yer alan Tamane, Huveyn, Zerzur, Ummu Celal ve Muşeyrife’yi hedef almaya devam ettiğini kaydetti. Rejim güçleri, eş zamanlı olarak Hama'nın kuzeydoğusundaki Maan kasabasında, Ulusal Özgürleştirme Cephesi unsurlarının bulunduğu konumları da hedef aldı. Buna Hama'nın kuzey kırsalındaki Morek ve Latamne kasabalarının civarındaki alanlara yönelik bombardımanlar eşlik etti.

SOHR'dan yapılan açıklama

Bombardımanlar, garantörlerin ateşkes ilan ettiği 4 bölgede devam etti. Kuzeydoğu Lazkiye kırsalı, Kabani ve Sirmaniye çevresi ile Hama'nın kuzey kırsalındaki ormanlık alan doğrultusundaki diğer bölgeler rejim güçleri tarafından hedef alındı.

Bombardımanlarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Rejim güçleri ayrıca askerden arındırılmış bölge içinde yer alan Hama'nın kuzey kırsalındaki Latamne çevresindeki bölgeleri de bombaladı. Ayrıca İdlib'in güneydoğusundaki Huveyn, Zerzur, Ummu el Halahil'i bombalayan rejim güçleri cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısından sonra İdlib'in güneydoğusundaki Tah köyü ve çevresi ile Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Kabani ve Kürt Dağı civarına roket saldırısı düzenledi. Hama’nın kuzey batı kırsalında Sirmaniye Ormanı çevresinde rejim güçlerine bağlı silahlı gruplar ile bölgede faaliyet gösteren unsurlar arasında ağır silahlarla şiddetli çatışmalar yaşandı.

Ateşkes ilan edilen bölgelerde ihlaller arttı

SOHR, cumartesi akşamı yayınladığı açıklamada Türkiye ve Rusya garantörlüğünde ateşkes ilan edilen bölgelerde ihlallerin arttığının gözlemlendiğini ve rejim güçlerinin Kabani ve Kürt Dağı çevresindeki bölgelerin yanı sıra Latamne kasabasını çevreleyen alanları da hedef aldığını kaydetti.

Esed rejiminin bölgeye askeri takviyelerini de sürdürdüğü kaydedildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.