Esed rejimi İdlib'i yoğun şekilde vuruyor: 12 ölü onlarca yaralı

Esed rejimi İdlib'i yoğun şekilde vuruyor: 12 ölü onlarca yaralı

Rusya ve İran destekli Esed rejimi İdlib'de sivil alanları hedef alıyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi İdlib'de sivil alanları hedef alıyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve devam eden kara bombardımanlarında İdlib kırsalında yer alan birçok yerleşim aynı anda hedef alınıyor. Şimdiye kadar saldırılar sonucunda 12 sivil hayatını kaybederken onlarca sivil de yaralanmış durumda.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, İdlib'in doğu kırsalında yer alan Neyrab yerleşimini hedef alan bombardıman sonucunda en az 7 sivil hayatını kaybetti.

Bombardımanların bir diğer hedefi de İdlib şehir merkezinin hemen doğusunda yer alan Serakib. Sabah saatlerinden bu yana Serakib'i hedef alan saldırılarda en az 4 sivil yaşamını yitirirken 15 sivil de yaralandı.

İdlib'in güneydoğu kırsalında bulunan Huveyn yerleşimi de Esed rejimi tarafından vurulan yerler arasında. Huveyn'de bir sivil öldü, çok sayıda sivil de yaralandı.

İdlib kırsalındaki birçok yerleşime yönelik bombardımanlar şiddetli bir biçimde devam ediyor. Hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin sayısının artabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.