Esed rejimi, İsrail saldırısındaki kayıplarını açıkladı

Esed rejimi, İsrail saldırısındaki kayıplarını açıkladı

Esed rejimine bağlı kaynaklar İsrail'in düzenlediği hava saldırıyla ilgili kayıpları açıkladı.

Esed rejimine bağlı kaynaklar İsrail'in düzenlediği hava saldırıyla ilgili kayıpları açıkladı.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan Qasioun Ajansı'nın haberine göre, Esed rejimi İsrail'in düzenlediği hava saldırıları sonrası ilk defa kayıplarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

"3 ölü 2 yaralı"

Rejimin açıklamasına göre, İsrail'e ait savaş uçaklarının Suriye'nin orta ve güney kesimlerinde İran'a bağlı Şii milislerin konuşlu bulunduğu bölgelere gerçekleştirdiği hava saldırılarında 3 kişi öldü 2 kişi de yaralandı.

Yapılan açıklamada, hava savunma silah sistemleri ve bir radar istasyonuyla birlikte, silah ve mühimmat depolarının da İsrail hava saldırılarından etkilendiği ifade edildi.

Rejimin açıklamasına göre, Suriye'de konuşlu bulunan güçler, İsrail tarafından düzenlenmesi muhtemel yeni saldırılara karşı hazırlık yapıyor.

"Düzinelerce hedef vuruldu"

İsrail ordu sözcülerinden Jonathan Conricus hava saldırılarıyla ilgili, "İsrail Savunma Kuvvetleri, İran'ın İsrail'e karşı roket saldırısına karşılık olarak düzinelerce İran askeri hedefini vurdu." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.