İsrail: Suriye'de onlarca İran hedefini vurduk

İsrail: Suriye'de onlarca İran hedefini vurduk

İsrail ordu sözcüleri, dün Suriye'de düzenlenen saldırılara dair bilgiler paylaştı.

İsrail, dün gece saatlerinde Suriye'nin güneyinde İran'a ait birçok noktayı hava ve kara saldırılarıyla hedef almıştı.

"Gerginliği tırmandırmak istemiyoruz"

İsrail ordu sözcülerinden Jonathan Conricus "İsrail Savunma Kuvvetleri, İran'ın İsrail'e karşı roket saldırısına karşılık olarak düzinelerce İran askeri hedefini vurdu." Ordu sözcülerinden Conricus, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Güçleri'nin saldırının arkasında olduğunu belirtti ve şunları ekledi: "İsrail Savunma Kuvvetleri çeşitli senaryolar için hazır, fakat durumu tırmandırma arayışında değil."

Conricus, Twitter hesabında dünkü saldırılara ilişkin bir görsel de paylaştı:

"İran'a müsaade etmeyeceğiz"

Öte yandan İsrail Savunma Kuvvetleri'nin sözcülüğüne ait Twitter hesabında da duruma ilişkin ifadeler paylaşıldı. Hesaptan paylaşılan ifadeler şu şekilde:

"Gece vakti, İsrail Savunma Kuvvetleri savaş jetleri, Suriye toprağında İranlı Kudüs Güçleri'ne ait düzinelerce askeri hedefi vurdu. Bu geceki saldırılar, İranlı Kudüs Güçleri'nin Golan Tepeleri'ndeki İsrail Savunma Kuvvetleri ileri karakollarına yönelik fırlattığı roketlere bir cevaptı. İran saldırısında bir yaralanma yahut zarar rapor edilmedi ve İsrail'de bir isabet olmadı. Bu İran saldırganlığı, İran rejiminin Suriye'de yerleşiminin arkasındaki niyetlerin ve İsrail ile bölgesel istikrara yönelik tehdidinin bir başka delili. İsrail Savunma Kuvvetleri, İran tehdidinin kendisini Suriye'de tesis etmesine müsaade etmeyecek. Suriye rejimi, kendi toprağında olan her şeyden sorumlu tutulacak."

Bölgede tansiyon halen yüksek. İsrail'in, İran'a bağlı hedeflerle beraber Esed rejimini de hedef alabileceğini söylemek güç değil. Suriye ve Lübnan'ın güneyi ve Golan Tepeleri'ni içine alan bölgede askeri yığılma ve savaş tehdidi ise bir süredir olduğu gibi artmayı sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.