"Esed rejimi koronavirüs vaka sayılarını gizliyor"

"Esed rejimi koronavirüs vaka sayılarını gizliyor"

Suriye’deki tıbbi kaynaklar, rejimin kontrol ettiği bölgelerde 72 kişiye koronavirüs tanısı konulduğunu duyurdu.

Suriye’deki tıbbi kaynaklar, ülkede rejimin kontrol ettiği bölgelerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısının 72’ye ulaştığını açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) konuşan tıbbi kaynaklar, Lazkiye’de 26, Tartus’da 16,  Halep, Şam, Hama, Humus ve Dera'da toplam 30 Suriyelide olmak üzere toplam 72 kişide koronavirüs tespit edildiğini bildirdi.

Ülkede yaklaşık 500 kişi karantinaya alındı, sonuçları negatif çıkan 220 kişi tahliye edildi.

Esed rejimine bağlı Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan açıklamada ülkede tespit edilen vaka sayısının 25’e yükseldiğini bildirildi.

Esed rejimi, kontrol ettiği bölgelerdeki gerçek vaka sayısını gizlemeyi sürdürürken, bu durum sürecin şeffaf yürütülmesini isteyen vatandaşlar arasında hoşnutsuzluğa neden oluyor.

Öte yandan SOHR’a bilgi veren kaynaklara göre Deyrizor, Halep’in güney kırsalı ve başkent Şam’ın güneyindeki Seyyide Zeynep bölgelerindeki İran kuvvetleri, Fatımiyyun milisleri ve diğer ülkelerden gelen İran yanlısı milisler arasında da 116 vaka tespit edildi.

İran kuvvetleriyle temas sonucunda çok sayıda rejim unsurunun koronavirüse yakalandığı ortaya çıkarken, bölge halkı virüsün kendilerine de bulaşacağı konusunda korku yaşıyor. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.