"Esed rejimi Suriye’deki koronavirüs vakalarını gizliyor"

"Esed rejimi Suriye’deki koronavirüs vakalarını gizliyor"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Genel Müdürü Rami Abdurrahman koronavirüs salgınına dair açıklamalarda bulundu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Genel Müdürü Rami Abdurrahman "koronavirüse, Suriye topraklarına yayılmasına ve rejim tarafından ilan edilen rakamlara" değindi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, SOHR Genel Müdürü, “Rejime bağlı olan Sağlık Bakanlığı, ed Duvayr bölgesindeki karantina merkezlerinde Covid-19 ile enfekte olan 5 pozitif vakanın kaydedildiğini açıkladı" ifadesini kullandı.

Karantinanın onlarca vatandaşı içerdiğini söyleyen Abdurrahman, “Şüphelilerin bir kısmı, Şam Uluslararası Havalimanı oteline transfer edildi ve bu da virüsün yayılma ve rejimin kontrol altındaki alanlarda kontrol edilememe şansını artırdı” dedi.

Rami Abdurrahman, “Şam, Humus, Lazkiye ve Tartus’taki kaynaklarımıza göre karantinaya alınan vakaların sayısı 128’e yükseldi. Daha sonra testlerinin negatif çıkmasıyla bunların 56’sı karantinadan ayrıldı. 72 kişi hala test sonuçlarını bekliyor. Aynı şekilde bir hemşire virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yetkililer ise bu durum karşısında sessiz” açıklamasında bulundu.

İran destekli milisler hastalık yayıyor

Suriye’nin farklı bölgelerindeki İranlı ve yabancı milislere ve İran’ın, salgından mustarip olması dolayısıyla salgının Suriye’ye yayılmasında bir tehlike oluşturup oluşturmadığına da değinen Abdurrahman, “İlk andan itibaren İranlı milislerin koronavirüsle enfekte olmalarının bir sonucu olarak ölümlerin yaşandığını ve milisler arasında hastalığın yayıldığını belirttik. Aynı şekilde İranlı ve Iraklı ziyaretçilerin de büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledik” ifadelerini kullandı.

SOHR Genel Müdürü, “Meyadin ilçesinde İran’a bağlı bir hastanede kaydedilmiş 15 vaka var. Bunların 11’i İranlı ve 4’ü de Iraklı ve karantinadalar. Esed rejimi bunu gizli tutuyor. Covid-19 virüsü taşıyan İranlı milisler, Suriye’de serbestçe hareket ediyor. Bu durumun ciddi şekilde ele alınması gerekiyor” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.