Esed rejimi Suriye'de seçimleri 'koronavirüs nedeniyle' erteledi

Esed rejimi Suriye'de seçimleri 'koronavirüs nedeniyle' erteledi

Suriye'de Esed rejimi, koronavirüsü gerekçe göstererek meclis seçimlerini ikindi kez erteledi.

Henüz yalnızca onlarca vakanın bildirildiği ve ondan az kişinin ölüm sebebinin Covid-19 olarak kaydedildiği Suriye’de seçimler yine ertelendi.

Esed rejimine bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, 20 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerin 19 Haziran’a ertelendiği bildirildi. Gerekçe olarak salgına karşı alınan önlemler gösterildi.

13 Nisan’da yapılması planlanan parlamento seçimleri, daha önce de koronavirüs yüzünden 20 Mayıs’a ertelenmişti.

Independent Türkçe'nin haberine göre, en az 384 bin kişinin ölümüne neden olan iç savaşın 9 yıl önce başlamasından bu yana, Beşar Esed'in kontrolündeki bölgelerde üçüncü kere seçim düzenlenecek.

Rejim lideri Esed, hafta başında yaptığı açıklamada koronavirüs önlemlerini çok gevşetmeleri durumunda bir felaketle karşı karşıya kalabileceklerini ifade etmişti.

Geçen hafta marketlerin ve işletmelerin gün içinde açık kalmasına izin çıkmıştı. Bu haftaysa camilerde Cuma namazının kılınması bekleniyor.

Gece sokağa çıkma yasağının uygulandığı Suriye’de bölgeler arası seyahat büyük ölçüde kısıtlanmış durumda.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.