İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bini geçti

İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bini geçti

İran Sağlık Bakanlığı, koronavirüs vakalarına ilişkin son istatistikleri paylaştı.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, resmi devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ülkedeki koronavirüs vakalarına ilişkin son istatistikleri paylaştı.

Yaptığı açıklamada Cihanpur, ülkedeki toplam onaylanmış vaka sayısının 64 bin 586’ya, ölenlerin sayısının ise 4 bin 3’e yükseldiğini ifade etti.

Son 24 saat içerisinde bin 997 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını söyleyen Cihanpur, 121 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. 

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüs ile mücadele kapsamında IMF'den talep edilen 5 milyar dolara ilişkin, ”Tüm uluslararası kurumlar yükümlülüklerini yerine getirmeli. Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu üyesiyiz ve üyelik payımızı ödüyoruz ve mali kaynaklarımızın bir kısmı bu fonda. İran ve diğer ülkeler arasında ayrımcılık yapılacaksa, bunu kabul edemeyiz” dedi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.