"Esed rejimi Kürtlerin devrime katılımını engellemek için YPG'yi kullandı"

"Esed rejimi Kürtlerin devrime katılımını engellemek için YPG'yi kullandı"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Genel Sekreteri Abdulbasıt Abdullatif, PKK'nın Esed rejimi tarafından 'kirli emellerini sahnelemek için kullanılan bir araç' olduğunu söyledi. 

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Sekreteri Abdulbasıt Abdullatif, PYD/PKK güçlerinin Kürtlerin haklarını korumadığını aksine örgütün Esed rejimi tarafından "kirli emellerini sahnelemek için kullanılan bir edat" olduğunu söyledi. 

Abdullatif, konuya dair bugün yaptığı özel açıklamada, Esed rejiminin PKK’nın kurulmasında pay sahibi olduğunu ve Lübnan’daki Bekaa vadisinde bu örgüte destek verdiğini vurguladı. Rejimin aynı dönemlerde Suriye’deki Kürtlere zulmettiğini ve hiçbir siyasi Kürt oluşumuna izin vermediğini hatırlattı. 

PKK’nın Kürtlere hizmet etmek ya da onların haklarını korumak gibi bir amacının olmadığına işaret eden Abdullatif, “PKK, bir terör örgütüdür. Böyle kaos ve savaş ortamlarından beslenmektedir. Diğer terör örgütlerinden hiçbir farkı yoktur” dedi.

Daha önce Suriye’de Polis Amirliği yapan ve 22 yıl Kamışlı Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Abdullatif, Esed rejiminin devrimin başlamasından sonra 2012 yılında orduya ait karargah ve askeri noktaların PKK’ya teslim edilmesini emrettiğini hatırlattı.

Bu olaylardan sonra rejimden ayrılarak muhalefet saflarına katılan Abdullatif, açıklamasında, o günlere dair şunları söyledi; 

"Esed rejimi ile PKK arasındaki ilişkileri biliyorduk. İki taraf arasındaki ilişkiler rejimin PKK militanlarına askeri eğitim vermesine kadar uzanmıştı. Rejimin bunu yapmaktaki temel hedefi Kürtlerin devrime katılmasını engellemekti."

"Esed rejimi devrimin başında Kürtlerin harekete katılmasının tehlikesini anlamış ve bu yüzden onları devrimden ayırma stratejisi gütmüştü. Bu strateji, mücadele adamı Mişal Temo’nun suikastle öldürülmesiydi. Temo, devrim saflarında olan sembol Kürt liderlerden biriydi. Rejim daha sonra PKK’yı destekleyerek bu örgütü Suriye ve Türkiye halkları arasına fitne tohumları saçmakla görevlendirdi."

SMDK Genel Sekreteri, açıklamasının devamında, Kürtlerin davasının Suriye devriminin temel davalarından biri olduğunun altını çizerek, “Bizler, halkımızın bütün kesimlerinin haklarını koruyacak bir devlet kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Abdullatif, Suriye halkına fitne eken söylemlere kapılmamaları çağrısı yaptığı açıklamasında, Suriye devriminin ilkelerine bağlılığın sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Abdulbasıt Abdullatif, açıklamasında son olarak, PKK/PYD'ye karşı verilen mücadelenin bu örgütün Suriye’de sebep olduğu ihlallerin durdurulması ve halkın bu örgütten kurtarılması için olduğunu söyledi.  

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.