YPG Esed rejimiyle anlaştı: Harekat bölgesine rejim güçleri konuşlanacak

YPG Esed rejimiyle anlaştı: Harekat bölgesine rejim güçleri konuşlanacak

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA 'Türkiye'nin askeri harekatına karşılık Suriye ordusuna bağlı güçlerin kuzeye kaydırılmaya başlatıldığını' duyurdu.

YPG Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na karşı Esed güçlerinin sınırda konuşlandırılması için Rusya ve İran destekli Beşar Esed rejimiyle anlaştıklarını duyurdu.

YPG'den yapılan açıklamada, "Suriye ordusu, Türkiye ve müttefiklerinin saldırılarını engellemek ve kontrollerindeki bölgeleri kurtarmak için YPG’ye destek verecek" ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamada ayrıca, "Bu anlaşma, başta Afrin olmak üzere Türk devleti ve ona bağlı gruplar tarafından ele geçirilen tüm Suriye topraklarının özgürleştirilmesine imkan sağlayacaktır" denildi.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA da, "Suriye ordusu birlikleri, 'Türk saldırısına karşı koymak' üzere kuzeye hareket etmeye başladı" duyurusunda bulunmuştu. Haberde "askeri birliklerin Suriye topraklarındaki Türk saldırganlığına karşı cepheye" gönderildiği belirtilmişti.

Daha önce de Lübnan'da bir televizyon YPG'nin Ayn el Arap'ı Esed rejimine vermek için Şam ile anlaştığını ve ordunun 48 saat içinde kente gireceğini öne sürmüştü.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.