Türkiye'nin operasyonu öncesi Esed rejiminden YPG'ye çağrı: Bize katılın

Türkiye'nin operasyonu öncesi Esed rejiminden YPG'ye çağrı: Bize katılın

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenlemeye yönelik açıklamaları sonrası Esed rejimi YPG'yi rejimin yanında durmaya çağırdı.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden askeri birlikleri çekerek, Türkiye'nin olası bir operasyonuna yeşil ışık yakması sonrasında Esed rejiminden ilk tepki geldi.

Esed rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, YPG'ye seslenerek rejimin yanında durma çağrısı yaptı.

Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'nin yakın zamanda harekete geçeceğine işaret eden Mikdad, Kürtlere "uçuruma dalmak yerine Esed rejiminin yanına dönmelerini" tavsiye etti. Mikdad, ayrıca Esed rejiminin kendi sınırlarını koruyacağını ve herhangi bir işgali kabul etmeyeceğini belirtti.

"Anavatan kendi oğullarını hoş karşılayacaktır" ifadesini kullanan Mikdad, Esed rejiminin Suriye'nin sorunlarını şiddete başvurmadan çözmek istediğini öne sürdü.

Esed rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad'ın açıklamaları hükümet yanlısı yayın yapan El-Vatan gazetesinde yer aldı.

ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'nin yakın zamanda harekete geçeceği ve Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceği açıklamasının ardından Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımla harekat için tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurmuştu.

YPG ABD'nin çekilme kararı ve Türkiye'nin olası operasyona yönelik açıklamaları sonrası Türkiye'nin Suriye'yi işgale hazırlandığını açıklamıştı. Türkiye'yi olası bir operasyona karşı uyaran YPG'nin açıklamasında "Hakkımızı korumaktan çekinmeyeceğiz" ifadesi kullanılmıştı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.