YPG: Türkiye'ye karşı Esed rejimiyle işbirliği yapabiliriz

YPG: Türkiye'ye karşı Esed rejimiyle işbirliği yapabiliriz

YPG'nin üst düzey isimlerinden Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'ye karşı Esed rejimiyle işbirliği yapabileceklerini öne sürdü.

YPG'nin üst düzey isimlerinden Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'ye karşı Esed rejimiyle işbirliği yapabileceklerini ifade etti.

Suriye'den haber aktarımı yapan yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) genel komutanı olarak kabul edilen Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) açıklamalarda bulundu.

Şahin, bölgede harekat düzenleyecek olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) karşı savaşma amacıyla, rejim lideri Beşar Esed ile ortaklığa gitmeyi değerlendirdiklerini dile getirdi.

YPG'nin önde gelen isimlerinden Şahin, aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump'ı kararından geri adım attırmaları için ABD halkına da çağrıda bulundu.

PKK'nın Suriye kolu YPG, daha önce de Türkiye'nin bölgedeki hamlelerine karşı Rusya-Esed rejimi ittifakı ile işbirliği yoluna gitmişti.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD birlikleri, Türkiye'nin düzenleyeceği askeri operasyon öncesi bölgeden çekilmeye başlamıştı.

Türkiye'nin kısa bir süre içerisinde bölgede PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yönelik bir operasyona başlayacağı ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.