"Esed güçleri ile YPG Türkiye'ye karşı birlikte savaşıyor"

"Esed güçleri ile YPG Türkiye'ye karşı birlikte savaşıyor"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejimi ile YPG'nin Türk ordusu destekli Suriye Milli Ordusu'na karşı birlikte çatışmalara girdiğini iddia etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada Esed rejimi ve YPG'nin yan yana Türk ordusu destekli Suriye Milli Ordusu'na (ÖSO) karşı çatışmalara girdikleri iddia edildi.

Ayn İsa’da devam ettiği belirtilen çatışmaların özellikle Halep’e uzanan M4 karayolu yakınlarında şiddetlendiği ifade ediliyor.

Gözlemevi’ne göre Esed güçleri, 2012 yılında çekildiği Münbiç, Ayn İsa ve Tel Tamer bölgelerine o günden bu yana en büyük asker yığınağını yapmış durumda.

Suriye'de askerleri bulunan Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrantyev de yaptığı açıklamada, Suriye ve Türk askerlerinin karşı karşıya gelmemesi için arada bir kontak sağlandığını söyledi. Buna karşın Ayn İsa yakınlarındaki çatışmalarda iki Esed rejimi askerinin öldüğü ifade ediliyor.

Esed güçlerine karşı buradaki çatışmalarda Suriye Milli Ordusu olarak tanınan güçlerin ön planda olduğu biliniyor.

Pazartesi günü de Münbiç’te havan topu saldırısı dolayısıyla bir rejim askerinin öldüğü biliniyor.

Gözlemevi, özellikle Rasulayn’da da sert çatışmaların sürdüğünü ve Türkiye’nin hava operasyonlarının da devam ettiğini belirtiyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.