"Türkiye'nin topçu atışlarında 2 rejim askeri öldü"

"Türkiye'nin topçu atışlarında 2 rejim askeri öldü"

Suriye’de Ayn İsa’nın doğusuna açılan Türk topçu ateşinde iki Esed rejimi askerinin öldüğü, olayda yaralananların da bulunduğu iddia edildi.

Suriye'nin Ayn İsa kasabası yakınlarında dün gece yaşanan çatışmalarda iki Esed rejimi askerinin Türk topçu ateşi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Alman haber ajansı dpa’nın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı habere göre, gece boyunca Türkiye ve bölgedeki müttefiklerinin Ayn İsa’nın doğusundaki bölgelere yaptığı top ve havan atışları nedeniyle Esed güçlerinden en az iki öldü. Gözlemevi yaralanan Suriyeli rejim askerleri de olduğunu duyurdu.

9 Ekim’de Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda YPG kontrolündeki bölgelere yönelik başlattığı askeri harekâtın ardından YPG, Esed rejimiyle anlaşmaya gitme kararı almış, bu anlaşmanın ardından Esed güçleri ülkenin kuzeydoğusundaki bölgelere sevk edilmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.