Trump: Bırakın Kürtleri Esed korusun Türkiye ile savaşsınlar

Trump: Bırakın Kürtleri Esed korusun Türkiye ile savaşsınlar

Esed güçlerinin Menbiç'e girdiği yönündeki haberlerin ardından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump 'Bırakın Suriye ve Esed Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın' diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin askeri harekat düzenlediği Suriye'ye ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Twitter üzerinden paylaştığı mesajda Trump, IŞİD'in yüzde yüz yenilmesinin ardından Amerikan askerlerini büyük ölçüde Suriye'den çekme kararı aldığını belirterek "Bırakın Suriye ve Esed Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın. Komutanlarıma söyledim, neden Suriye için savaşmak zorundayız..." ifadesine yer verdi.

Suriye'deki Kürtleri korumak için Şam'a yardım sağlanması konusuna da değinen Trump, "Rusya, Çin ya da Napoleon Bonaparte, Kürtleri korumak konusunda Suriye'ye yardım etmek isteyen herkes benim için uygun. Umarım iyi iş çıkarırlar, biz 7 bin mil uzaktayız!" yazdı.

ABD'nin 7 bin mil uzaklıktan Suriye sınırını koruyamayacağını belirten Trump, Twitter paylaşımında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Bazı insanlar, ABD'nin düşmanımız Beşar Esed tarafından yönetilen Suriye'nin sınırını 7 bin mil uzaktan korumasını istiyor. Aynı zamanda Suriye doğal olarak Kürtleri korumak istiyor."

ABD'nin Meksika sınırındaki duruma yoğunlaşmayı tercih ettiğini dile getiren Trump, sınırına inşa edilen duvar sayesinde kaçak geçişlerin azaldığını da savundu.

Trump'ın paylaşımları, Esed güçlerinin Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki Menbiç'e girdiği yönündeki haberlerin ardından geldi. Esed güçlerinin bölgeye konuşlanması, Esed rejimi ve YPG arasında varılan anlaşmanın ardından gerçekleşti. YPG, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki operasyonuna karşı Esed rejimiyle işbirliği yapma konusunda uzlaşmıştı.

ABD'nin IŞİD'le mücadele kapsamında YPG'ye sağladığı silah desteği ve YPG'nin Menbiç'teki varlığı, Ankara ile Washington arasında gerginliğe sebep olan konuların başında geliyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.