YPG: Rejimle anlaşmak için iki şartımız var

YPG: Rejimle anlaşmak için iki şartımız var

YPG Komutanı Mazlum Kobani, Esed rejimi ile anlaşmak için iki şartları olduğunu belirtti.

YPG Komutanı Mazlum Kobani (Ferhat Abdi Şahin), Esed rejimi ile anlaşmak için iki şartları olduğunu açıkladı.

DPA’nın haberine göre Kobani, Rudaw’a verdiği röportajda, “Esed rejimi ile anlaşmaya varmamız için iki temel şartımız var. Bunlardan birincisi; bu bölgenin Suriye Anayasası’nda idari bölgelerden biri olarak kabul edilmesi, ikincisi de SDG’nin kurumsal olarak genel Suriye savunma sistemi içerisinde özerk bir statüye sahip olması. Biz, Suriye savunma sisteminin bir parçası olmaya karşı değiliz ama SDG kendi özgünlüğünü korumalı” ifadelerini kullandı.

Mazlum Kobani, "Esed rejimi, bu güçlerin orduya asker ve komutan olarak katılmasını istiyor. Bu bizim açımızdan mümkün bir durum değil. Esed rejiminin görevi Türkiye’yi askeri olarak durdurmak değil. Silahları ve hazırlıkları da bu kapsamda değil. Bu bölgelere yerleşmesi siyasi bir anlam taşıyor” dedi.

Kobani, ABD’nin petrol kuyularının bulunduğu bölgelerdeki varlığı konusunda ise şu ifadeleri kullandı;

“Hepimiz ABD’nin bu bölgedeki petrole ihtiyacı olmadığını iyi biliyoruz. Onlar, petrolün IŞİD ve Esed rejiminin kontrolüne girmemesi istiyor. ABD’nin buradaki varlık sebebi petrol değil, petrol de olmayacak. Burada yeni bir denge kurulmuş durumda ve ABD de bu dengenin içinde yer almak için bölgede kalması gerektiğini biliyor” ifadelerini kullandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.