Rusya'nın desteğini alan YPG: ABD ile de çalışmayı sürdüreceğiz

Rusya'nın desteğini alan YPG: ABD ile de çalışmayı sürdüreceğiz

Suriye'nin kuzeyinde Rusya'nın desteğini alan YPG, ABD ile koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Suriye'nin kuzeyinde Rusya'nın desteğini alan YPG, ABD ile koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin genel komutanı Mazlum Kobani (Ferhat Abdi Şahin) dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, örgütün ABD ile eşgüdüm içerisinde çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

YPG lideri onaylı Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamda, "Koalisyon liderleriyle bir dizi görüşmenin bir sonucu olarak, SDG IŞİD ile savaşmak ve kuzeydoğu Suriye'nin altyapısını korumak için Koalisyon ile ortak çalışma programına devam ediyor. Mevcut aşamaya ve sahadaki yeni gelişmelere uygun olarak" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan 40 araçlık askeri yardım

Rusya geçtiğimiz gün Suriye'nin kuzeyindeki Ayn İsa yerleşimi yakınlarında YPG ile ortak kullanılan askeri üsse en az 40 tırdan oluşan askeri yardım gönderdi.

Yerel kaynaklar, silah ve lojistik destek taşıyan konvoyun YPG güçlerine teslim edildiği ifade etti.

Bölgede Rusya'nın desteğini alan YPG güçleri ABD ile de çalışmayı sürdürecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlarda tanınan süre içerisinde YPG'nin tamamen çekilmediğini söyledi.

Suriye'nin kuzeyine ilk Rus hava üssü

Askeri kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya Suriye'de, Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'nden sonra ikinci hava üssünü kuracak.

Esed rejiminden kiralanacağı ifade edilen yeni askeri hava üssü, Türkiye sınırındaki Kamışlı ilinde yer alacak.

Kamışlı, Nusaybin'in karşısında, sınırın Suriye tarafında yer alıyor.

Kamışlı kentindeki mevcut havaalanının genişletilmesi öngörülen projeyle Rusya, Suriye'nin kuzeyinde ilk hava üssüne sahip olmuş olacak.

Rusya Soçi Mutabakatı'na uyuyor mu?

Türkiye ile Rusya 22 Ekim tarihinde Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, tarafların görüşmeleri sonucu 10 maddelik Soçi Mutabakatı imzalanmıştı.

Mutabakatın gereği olarak Rusya, Türkiye sınırındaki YPG güçlerinin 30 kilometre geri çekilmesini sağlamakla yükümlüydü.

Soçi Mutabakatı'nın konuyla ilgili beşinci maddesi şu şekildeydi:

"23 Ekim 2019, öğlen saat 12.00’den itibaren, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 km’nin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girecektir. Bu işlem 150 saat içinde tamamlanacaktır. Aynı saat itibarıyla, mevcut Barış Pınarı Harekat alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır."

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.