Kamışlı'da eş zamanlı bombalı saldırılar: 6 ölü, 22 yaralı

Kamışlı'da eş zamanlı bombalı saldırılar: 6 ölü, 22 yaralı

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı'da eş zamanlı bombalı saldırılar gerçekleştirildi.

Suriye'nin Haseki iline bağlı Kamışlı'da, eş zamanlı meydana gelen 3 bombalı saldırıda 6 sivil hayatını kaybetti, en az 22 kişi de yaralandı.

İki bomba yüklü araç ve bir motosiklet, kalabalık bir pazar yeri ile okul ve kiliselerin bulunduğu alanda infilak etti. Patlamanın kuvvetiyle çevre binalar hasar gördü, alev alan araçlara itfaiye ekipleri müdahale etti.

Euronews'in haberine göre, bölgeyi kontrol eden YPG güçlerinden edinilen bilgilere göre yaralılar arasında 4 güvenlik personeli de bulunuyor. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Ermeni rahibin öldürüldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

Saldırı IŞİD'in Ermeni Katolik Kilisesi'nden iki rahibin öldürüldüğü saldırıyı üstlenmesinin hemen ardından meydana geldi.

Bombalı saldırılardan önce, bir grup silahlı saldırgan Ermeni rahip Hovsep Petoyan ile babası rahip Abraham Petoyan'ın bulunduğu araca ateş açtı. Kamışlı'dan Deyrizor'a gitmekte olan iki rahip hayatını kaybederken araçtaki üçüncü şahıs yaralandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı'da geçtiğimiz aylarda da bombalı saldırılar yaşanmış, eylemleri IŞİD örgütü üstlenmişti. 11 Ekim günü bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu en az 6 kişi yaşamını yitirmişti. Temmuz ayında ise benzer saldırı 44 kişinin hayatına mal olmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.