Rusya ile 3'üncü ortak kara devriyesi başladı

Rusya ile 3'üncü ortak kara devriyesi başladı

Milli Savunma Bakanlığı, Türk ve Rus askeri unsurları ve İHA'larının katılımıyla üçüncü ortak kara devriyesinin, Fırat'ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasındaki bölgede başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de varılan mutabakat çerçevesinde; Türk ve Rus askeri unsurları ve İHA'larının iştirakiyle üçüncü ortak kara devriyesi, Fırat'ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasındaki bölgede başladı" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Rusya geçtiğimiz günlerde Suriye'nin kuzeydoğusundaki Ayn İsa beldesi yakınlarında PKK'nın Suriye yapılanması YPG ile aynı askeri üste konuşlanmıştı.

Rusya ve YPG'nin kullanmaya başladığı ortak askeri üsse Rus güçleri tarafından 40 tırdan oluşan bir askeri yardım gönderilmiş, silah ve lojistik destek taşıyan konvoyun YPG'ye teslim edildiği ifade edilmişti.

Türk zırhlıları taşlandı

Bugün bölgede yürütülen devriyeler esnasında, Kamışlı-Derik hattında PKK sempatizanları Türk zırhlılarına taşlı saldırıda bulundu.

Saldırıda hasar gören araçlar oldu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.