Rusya'dan YPG'ye çağrı: Size yardıma hazırız, Esed güçlerine katılın

Rusya'dan YPG'ye çağrı: Size yardıma hazırız, Esed güçlerine katılın

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, YPG'ye Esed güçlerine katılma çağrısında bulundu

Rusya, YPG çağrıda bulunarak bir an önce Esed güçlerine katılmaları çağrısında bulundu.

Rus haber ajansı Interfax’ın haberine göre, "Ne kadar hızlı olursa o kadar iyi olur" diyen Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, YPG ve Esed rejimi arasında diyalog sağlanması için Rusya’nın yardıma hazır olduğunu söyledi. 

Bogdanov, "Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı temelinde barışçıl bir çözüm için bütün taraflarla temas halindeyiz" şeklinde konuştu. Rusya, YPG'nin Esed güçleri ile iş birliğinden başka bir seçeneğinin olmadığını vurguluyor.

Esed rejiminden daha önce yapılan açıklamalarda da, YPG'ye orduya katılma çağrısında bulunulmuştu. Ancak YPG, hükümetin "bize katılın" çağrısını özel statü ve orduda yeniden yapılanma talep ederek geri çevirmişti.

Türkiye'nin 9 Ekim'de Suriye’nin kuzeydoğusunu hedef alan askeri harekât nedeniyle YPG ile Esed rejimi arasında Rusya’nın arabuluculuğunda yakınlaşma olmuştu.

Beşar Esed de 15 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Suriye ordusuna katılarak Türk işgalcilere karşı savaşmanın, Suriye'nin kuzeyinde kaybedilen toprakları geri almak için doğru bir pozisyon olduğu" konusunda Rusya'nın da yardımıyla YPG'yi ikna etmeye çalıştıklarını söylemişti.

Esed, "ABD'nin Suriye’ki aktif silahlı gruplara uyguladığı baskı" nedeniyle YPG ile görüşmelerde "bazen ilerleme bazen de gerileme" kaydedildiğini ifade etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.