YPG Rusya ve Esed rejimi anlaştı: Türkiye sınırındaki bölge rejime devredilecek

YPG Rusya ve Esed rejimi anlaştı: Türkiye sınırındaki bölge rejime devredilecek

Suriye'de Rasulayn kentinin güneyinde Türkiye sınırına yakın Tel Temr kasabasının YPG, Rusya ve Esed rejimi arasındaki anlaşma sonrası rejime devrileceği açıklandı.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG, Rusya ve Esed rejimi arasındaki yeni bir anlaşmanın ayrıntılarını açıklayan YPG'li bir kaynak anlaşmanın, Rasulayn’ın güneyinde Hristiyanların çoğunlukta olduğu Türkiye sınırına yakın Tel Temr kasabası hakkında olduğunu belirtti.

Söz konusu kaynağın Basnews'te yer alan açıklamalarında, YPG, Rusya ve rejim arasındaki anlaşmada Tel Temr kasabasının Rus ve Esed rejimi tarafına devredilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Kaynak, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli muhaliflerin Tel Temr'de kontrolü sağlamasını önlemek için uluslararası M4 karayolunun güneyine çekilmek konusunda da anlaşmaya varıldı.

YPG, Rusya ve Esed rejimi ile yaptığı yeni anlaşma kapsamında uluslararası karayolunun 1 km güneyine çekilmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Rusya ve Esed güçlerinin Tel Temr kasabasında dün konuşlanmaya başladığını bildiren kaynak, 15 zırhlı araçtan oluşan Rus askeri takviyelerinin YPG ile yapılan anlaşma kapsamında Cumartesi-Pazar gecesi Kamışlı kırsalına ulaştığını açıkladı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.