Putin YPG'ye omuz mu veriyor?: Rus heyeti Kobani'den sonra Ayn İsa'da

Putin YPG'ye omuz mu veriyor?: Rus heyeti Kobani'den sonra Ayn İsa'da

Rus askeri ve siyasi heyeti Ayn el Arap'tan sonra Ayn İsa'da YPG'yi ziyaret etti.

Rus askeri ve siyasi heyeti Ayn el Arap'tan sonra Ayn İsa'da YPG'yi ziyaret etti.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün Ayn el Arap'ta (Kobani) PKK'nın Suriye yapılanması YPG'ye bağlı 'özerk yönetim'e ziyaret gerçekleştiren Rus heyet bugün de başka bir bölgedeki YPG yönetimini ziyaret etti.

Rakka'nın kuzeyinde YPG'ye bağlı 'sivil yönetim'e bir ziyaret gerçekleştiren Rus heyetin görüntüleri YPG'ye yakın haber kaynaklarınca da servis edildi.

ekran-resmi-2019-11-28-12-24-09.jpg

"Türkiye'nin askeri hamlesine izin vermeyeceğiz"

Rus heyetin Ayn el Arap'a yaptığı ziyarette, "Türkiye'nin bölgedeki askeri hamlesine izin verilmeyeceği" ifadeleri yer almıştı.

Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi Mutabakatı sonrasında Rusya ile YPG'nin oldukça yakın ilişkiler sergilemesi dikkat çekiyor. Özellikle ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki askerlerin bir bölümünü güneydeki petrol sahalarına doğru kaydırması, Rusya'nın YPG'ye daha da yakınlaşmasına neden oldu.

Rusya, Ayn İsa bölgesinde YPG ile ortak askeri üs kullanımına başlamış, örgüte 40 tırdan fazla lojistik sevkiyatta bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum