Suriye'de YPG ile ortak hareket eden Rusya: IŞİD ve Nusra'nın sayılı günleri kaldı

Suriye'de YPG ile ortak hareket eden Rusya: IŞİD ve Nusra'nın sayılı günleri kaldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, IŞİD ve 'El Nusra'nın Suriye'de yenilgi aldığını, iki grubun da sayılı günleri kaldığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah bir araya geldi. İkilinin görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi. 

Suriye'de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lavrov, "Herhangi bir ülkedeki durumun değerlendirilmesi için öncelikle sorunun kaynağının anlaşılması gerekir. Küresel terör tehdidi, özellikle Irak'ta yapılan yasa dışı istila ve Libya'ya yönelik saldırganca eylemlerinden sonra ciddi bir boyut kazandı. Halifelik kurma amaçları açısından bakıldığında, şu anda IŞİD Suriye'de yenilgi aldı. IŞİD'den bölünen gruplar ile BM Güvenlik Konseyi tarafından yasaklı ilan edilen El Nusra grupları direnmeye devam ediyor ancak herkes biliyor ki, sayılı günleri kaldı" dedi.

Rusya-YPG ilişkisi

Öte yandan geçtiğimiz dönemde Türkiye ile Rusya arasında sağlanan Soçi Mutabakatı sonrasında, taraflarca imzalanan mutabakatta öngörülen bölgelerden YPG'yi çıkartacağını taahhüt eden Rusya bu taahhütünü halen yerine getirmiş değil.

Türkiye ile sağlanan mutabakat sonrasında PKK'nın Suriye yapılanması YPG'ye olan desteğini artıran Rusya, Rakka'nın kuzeyindeki Ayn el İsa bölgesinde örgütle ortak bir merkez kurmuş ve buraya en az 40 araçlık askeri yardım göndermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Rusya'nın verdiği taahhütü henüz yerine getirmediğini vurgulayıp, 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.